Doorgaan naar hoofdcontent

Een evhte Zuidelijke!

Hier in het Zonnige Zuidelijke Franse Land (vanaf nu betiteld met de nieuwe Europese titel: ZZFL (even voorstellen als ik weer in Straßbourg ben)) is het goed toeven. Vandaag in de supermarkt een Chateau De Grézels 2007, Prestige uit de Cahors voor € 4,57 van de druivensoorten
Malbec (70%) en Merlot (30%) gekocht. Wat een prijs, en voor die prijs ook nog eens opgevoed op nieuw hout. Het is natuurlijk niet moeilijk om een dure en goede wijn te kopen, alle waar naar zijn geld. Maar een interessante, mooie wijn voor 4,57 eurootjes is helemaal top, maar dat moet nog blijken. Cahors is nu een niet erg goed verkopende wijn. Niet erg populair en gemaakt van een beetje aparte druivensoort, Malbec, daar moet je wel van houden. Vandaar misschien de goedkope prijs, maar misschien is het ook wel helemaal niets.
'S Avonds... Gewoon lood (aluminium). Mooie kurk, met opdruk en goede kwaliteit. Mooi etiket ook. Lekkere neus echte frisse Malbec met een vleugje hout en een redelijke diepte. De smaak heeft veel houttonen met eveneens Malbec en de rondheid van Merlot. Best veel tannine en frisheid.
Conclusie: lekkere wijn, zeker voor zijn prijs. Moet je wel van houden, van die Malbec (ik dus wel). Geen weggegooide avond dus (en ook nog gewonnen met Triviant, kan niet stuk).

Reacties