Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk weer rood!

Eindelijk weer rood.
Eindelijk weer een rode wijn. Weliswaar niet een uit de streek, maar van Gall en Gall, van de Wilde Wijndagen want Nederlanders zijn gek op koopjes. Na een Wilde Wijnreis van 1300 km naar het zuiden van Frankrijk kan deze hier genuttigd worden. Eigenlijk een hele rare situatie, want deze komt uit Portugal. Dus van Portugal naar Nederland, waar eerst de importeur er een smak geld opgooit en daarna de winkelier. Na deze enorme prijsverhoging doet de belastingdienst er ook nog een schepje bovenop met de inkomstenbelasting en de accijnzen. Voor de arme wijnboer blijft er maar weinig over en die doet nog wel het meeste werk.
Maar terug naar de wijn. Het is een Quinta de Pancas 2008 uit Portugal met aanbeveling van Cuno (zie verder op de site), 3 sterren, uit mijn hoofd, maar ik kan het verkeerd hebben. Die zuidelijke zon, weet je, die beneveld je brein, of is het de wijn (leuk die rijmigheden).
Het is een zondoorstoofde kersenwijn met lekkere houttonen en een redelijke diepte en lengte en best nog wel tannine. Niet slecht voor een Wilde Wijnen dagen actie waarvan de 2e fles de helft van de prijs is.

Au revoir en tot de volgende wijnweetjes.

Reacties