Doorgaan naar hoofdcontent

Uitmuntende Beaujolais

Ben je wel eens onder de indruk geweest van Beaujolais? Geloof me, dat was dan niets! De jaargang 2009 ligt nu in de winkels en, deze is fantastisch.

Een van de grote mannen in de Beaujolais is Georges Duboeuf, deze wijnmaker heeft meerdere domaines en koopt ook van kleine boeren de druiven op om ze dan onder eigen label uit te brengen.

'Voor mij is 2009 het oogstjaar van de zon - in feite is dit de beste vintage die ik in mijn leven hebt geproefd.' aldus Georges Duboeuf, de ongekroonde koning van de Beaujolais. 'We zullen nog lang over deze jaargang blijven napraten, ze zijn weelderig, uitzonderlijk volle smaak en een heerlijk bouquet.'

Nu is 2009 voor meer delen van Frankrijk uitgeroepen tot 'fantastisch' en 'jaar van de eeuw', dus lijkt het een gevolg dat het voor de Beaujolais ook geldt.

Maar we moeten niet vergeten dat, in droge jaren, in zuidelijke gebieden ook een te droge jaargang aan kan breken wat weer niet goed is voor de ontwikkeling van de druiven.

Zoals jullie misschien weten, wordt de Beaujolais gemaakt van de Gamay-druif en moet deze koel worden gedronken op ongeveer 16 graden.

Reacties