Doorgaan naar hoofdcontent



Wijn uit extreme streken?
Rusland, het land van kou, wodka en Lada's. Nu wil het dat men in Rusland, eigenlijk is Siberië, wijn wil gaan verbouwen. In de regio Altai, 3500 kilometer ten oosten van Moskou zijn 12.000 Chardonnay-stokken beplant. Of dit gaat lukken met het koude winterse landklimaat is nog een vraag. Bij een test met 600 druivenstokken is het allemaal goed verlopen dus ziet het er positief uit en kunnen we misschien in de toekomst een 'AC Siberia' bij onze wijnplas gaan voegen.
En hoe zit het met de vinificatie, is het niet te koud? Komt de vruchtzetting wel goed op gang? Misschien kan je denken: 'In Nederland kan het ook' dus in Siberië kan het dus ook, maar ik weet het niet. De Chardonnay-druiven gaan ook gebruikt worden in likeuren en brandewijnen en kunnen we dan ook een Wodka van Chardonnay verwachten? (lijkt me wel lekker).

Dus de toekomst moet het uitwijzen en wordt Rusland, met name Siberië wel een groot wijnland en veegt het straks Frankrijk wel van de kaart.

Reacties