Doorgaan naar hoofdcontent

Fraude wijnfonds Bordeaux Advisory voor rechter


Bordeaux Advisory moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Het wijnfonds wordt verdacht van beleggingsfraude. In totaal zouden beleggers voor miljoenen euro’s hebben geïnvesteerd in wijn, terwijl de aanbieder niet beschikte over de juiste AFM-vergunning. Om die reden verhuisde het fonds van Nederland naar Luxemburg.

BOBEL

Stichting Bordeaux Beleggers Belangen (BOBEL) behartigt de belangen van enkele honderden beleggers die gezamenlijk 17 miljoen euro hebben ingelegd. Zij gingen er van uit dat hun geld volledig zou worden belegd in wijn, maar dit lijkt niet het geval te zijn.

Bedrog

Volgens Rob Zey, één van de twaalf beëdigde wijntaxateurs en -makelaars die ons land rijk is, is de prijs die Bordeaux Advisory gerekend heeft schandalig hoog, zo valt te lezen op de website van Kassa. Een particulier betaalt inclusief btw voor die kistjes wijn met 12 flessen een bedrag van ca. 200,- tot 300,- per kist. Voor de goedkoopste kist heeft Bordeaux Advisory echter € 960,- gevraagd en voor de duurste € 3.175,-. Het voorgespiegelde rendement van 30 procent per jaar zou absoluut nooit kunnen worden behaald. Ook in Japan of China zullen deze hoge prijzen nooit worden betaald. Een waardeloze belegging dus.

Reacties