Doorgaan naar hoofdcontent

Rode wijn voor een langer leven.



Is rode wijn goed om je te beschermen tegen hart-en vaatziekten? Misschien wel. Veel onderzoekers hebben onderzocht of de voordelen bij een gematigde hoeveelheid rode wijn (een glas per dag voor vrouwen en twee glazen per dag voor mannen) het risico op een hartaanval voor mensen verkleind. Andere studies gaven ook aan dat rode wijn het HDL-cholesterol verhoogt (het goede cholesterol) en het LDL-cholesterol verlaagt (het slechte cholesterol).
Rode wijn kan bloedstolsels helpen voorkomen of te verminderen en dat het bloedvat schade berokkenen door vetafzettingen. Studies gaven ook aan dat mensen uit het Middellandse-Zeegebied, die regelmatig rode wijn dronken minder risico's hebben op hart-en vaatziekten.


Wat zit er in rode wijn wat goed is voor het hart?
Rode wijn heeft een bijzondere rijke bron van antioxidanten flavonoïde fenolen, dus veel studies zijn gericht op de fenolische bestanddelen, met name resveratrol en de flavonoïden. Resveratrol, gevonden in de druivenschil en de zaden, verhoogt HDL-cholesterol en voorkomt bloedstolsels. Flavonoïden, heeft antioxiderende eigenschappen en helpt vorming van bloedstolsels in slagaderen te voorkomen.



Moet ik beginnen met het drinken van rode wijn?
Het antwoord is nee. Studies toonden aan dat bij alcohol nuttigen, triglyceriden kan vormen en kan leiden tot gewichtstoename als gevolg van zijn calorieën. Andere studies hebben ook gesuggereerd dat het alcoholgebruik is geassocieerd met kanker.
Als u dan toch besluit om rode wijn te drinken, denk dan wel dat je het moet beperken tot twee glazen per dag voor de man en een glas voor de vrouw.

Reacties