Doorgaan naar hoofdcontent

September oogstmaand

September is oogstmaand in wijnproducerend Europa. Hier wat interessante wijnweetjes.

* Wijnoogstfeesten worden het grootst gevierd in Duitsland en Frankrijk. Maar ook de Italianen vieren de druivenpluk gretig. Dichtbij huis zijn de feesten in de Duitse Eifel een aanrader. Of bezoek De Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek van 24 t/m 26 september, een weekend vol activiteiten voor wijnkenners en wijnliefhebbers uit binnen- en buitenland.
* Veel wijnboeren zijn in oktober nog steeds aan het oogsten. Na de oogst bemesten ze het land en kan de vergisting van de nieuwe wijn beginnen. In diezelfde maand nog, gaat de wijn op vat.
* De Achterhoek zet zich zelf meer en meer op de kaart als wijnregio. Net als in Frankrijk of Duitsland, kunt u ook hier zogenaamde wijnroutes fietsen of rijden. Een leuke activiteit voor een mooie nazomerdag. De Achterhoek kent drie wijnroutes die elk langs alle wijngaarden voeren. Kijk op www.achterhoeksewijnen.nl
* In september gaan weer verschillende wijncursussen van start. Wilt u nog deze winter in het bezit zijn van uw wijnbrevet, schrijf u dan snel in voor een van de cursussen bij het Wijninstituut.

Reacties