Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnman Justin Monard overleden

De Belgische wijnman Justin Monard is in Leuven (België) overleden. Dat gebeurde op 10 september, maar het nieuws raakte pas nu bekend. Monard werd 73. In de Belgische wijnwereld zal hij vooral herinnerd worden als een groot pleitbezorger van de Franse kwaliteitswijnen.
Justin Monard werd geboren te Val-Meer bij Riemst op 29 juni 1937. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met het betere wijnwerk in ons land.
Monard was een levensgenieter en steeds op zoek naar de mooie dingen. "In de eerste plaats wijn, gevolgd door gastronomie, klassieke muziek, literatuur en geneeskunde", schrijven zijn dochters Krista en Birgit in een In Memoriam.
In 1977 richtte hij zijn eigen wijnhandel op, toegespitst op Franse wijnen. Daarbij de grote namen, maar ook heel wat 'onbekende' domeinen. "Zijn neus was uniek. Hij ontdekte wijnen waar nog nooit iemand van gehoord had en plaatste ze op de kaarten van de beste restaurants in de Benelux", aldus nog Krista en Birgit.
Zijn dochters Krista en Birgit Monard runnen nu met succes de wijnzaak Justin Monard Pro Vino in Zonhoven. Zijn zoons Johan en Björn doen dat met evenveel verve met hun zaak in wereldwijnen Ad Bibendum in Sint-Truiden en Brussel.

Reacties