Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnopslag voor Grand Cru's

De Twentse wijnondernemer Karel Elhorst biedt wijnliefhebbers en verzamelaars de mogelijkheid om hun wijnen onder perfecte condities op te laten slaan. Het is een bijzonder initiatief, omdat doorgaans alleen wijnen worden opgeslagen die men bij de betreffende wijnhandel heeft gekocht.

Karel Elhorst bezit een goede wijnkelder in Oldenzaal, maar de ruimte is gezien de groei van zijn Twentsch Wijnhuis beperkt. In de kelder bevinden zich de voorraden van zijn wijnhandel, maar ook tientallen kisten kostbare bordeaux – en bourgognewijn van derden.

De actieve Twentse ondernemer zocht naar een nieuwe wijnkelder waar hij uitsluitend de kisten wijnen van derden kon opslaan. De ruimte moest voldoen aan de eisen voor wijnopslag en goed beveiligd zijn.
Hij vond een grote kelder niet ver van Oldenzaal waar 10.000 kisten wijn kunnen worden opgeslagen. De ruimte was eigendom van een vermogende ondernemer. Via-via kwam Elhorst er achter, dat de kelder beschikbaar kwam.
Hij aarzelde geen moment en nam de ruimte over.

Met een Wijnopslag Management Systeem is de klant ervan verzekerd, dat de wijnen goed worden geadministreerd en bewaard. De wijnen worden zorgvuldig ingenomen en weggelegd. De wijnen krijgen een unieke identificatie-codering, voorzien van naam, naam van de wijn, oogstjaar, type kist, foto en locatienummer in de kelder. Zo kunnen de wijnen snel teruggehaald worden en kunnen de kwaliteitsontwikkeling worden gevolgd.

De prijs bedraagt 1 euro per fles (op jaarbasis).

Reacties