Doorgaan naar hoofdcontent

Drastische maatregelen in de Beaujolais


De Beaujolais heeft het moeilijk. De consumptie is van deze wijnen nogal omlaaggeschoten. Ten eerste is er overproductie. En daarvan is de kwaliteit niet altijd acceptabel. De vraag naar Beaujolais is sterk gedaald, mede onder invloed van de nog amper gewaardeerde Beaujolais Nouveau. Die laat een droevige omzet zien in vergelijking met de glorietijd. Daarom is het nu tijd voor drastische maatregelen.
Voortaan mag er van een hectare Beaujolais nog maar 25 tot 32 hectoliter worden geoogst. Dat is zowat de helft van voorheen. De wijn, zo verwacht de beroepsgroep, wordt dan drinkbaarder. En dat moet ertoe bijdragen dat de verkoop weer aantrekt. Want die is in een jaar tijd van 360.000 hectoliter naar 275.000 gedaald. Dat heeft ook gevolgen voor de prijs. Wijnboeren krijgen op dit moment niet meer dan 1.40 euro per liter.

Reacties