Doorgaan naar hoofdcontent

Tips voor schone wijnglazen

Hier zijn een paar goede tips die zullen zorgen dat u geen luchtjes in uw glas hebt en sprankelend schone wijnglazen hebt.

  1. Geen gebruik van de vaatwasser.
    Er zijn twee zeer goede redenen om uw wijnglazen niet in de vaatwasser tesamen met uw borden te doen.
    Een daarvan is dat de gemiddelde vaatwasser in een ongelooflijke harde inwerking heeft op uw delicate glaswerk. Uw vaatwasser is ontworpen om etensresten te verwijderen en dit is veel te ruw. In het ergste geval zullen je glazen breken of het glas zal vol met krassen komen. 
  2.  Was ze met de hand in warm water. Het beste als eerste, als het water zo schoon mogelijk is. 83 graden Celsius is het magische nummer dat het glaswerk goed zal steriliseren. 
  3.  Laat ze uitlekken en niet afdrogen. Lelijke stofdeeltjes komen in het glas en dat willen we niet hebben met onze dure wijnen.
  4. Gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel. Als je echt wasmiddel moet gebruiken voor de rest van de vaat, doe het overige wasmiddel er dan iets later in, als de glazen al staan uit te lekken. Wasmiddel geeft ook geurtjes, te denken aan citroen.
  5. Na het drogen de glazen met een mooie droge doek aan de buitenkant geheel nawrijven en alle kalkdeeltjes en strepen wegpoetsen.

Reacties