Doorgaan naar hoofdcontent

Lekkere woestenij


De meeste bezoekers verwachten geen wijnproeverij in het midden van de woestijn. Maar in Arizona, in Amerika is het bijna een en al woestijn. Als je kan ontsnappen aan het bezoeken van de mijnbouw, feesten en festivals en de ghost towns kan je misschien een wijnproeverij bezoeken in de Sonoita / Elgin regio.
Een wijnproeverij in het midden van de woestijn, alleen Amerikanen kunnen dat verzinnen.

Lekkere Sangiovese 2007 met een hoge zuurgraat, met hints van kersen, frambozen, bosbessen en granaatappel. Deze droge witte wijn kan je combineren met Italiaanse gerechten, vooral Toscaanse gerechten doen het goed met deze witte wijn met peperige afdronk.
De Sonoita-Elgin wijnbedrijven in het zuidelijke deel van Arizona kunnen wedijveren met de beste witte wijnen uit de hele wereld.



De Sonoita / Elgin regio is een van de drie belangrijkste wijnbouwgebieden in Arizona. Alle drie de gebieden liggen hoog in de woestijn, ergens rond de 1400 en 1500 meter. De hoge woestijn produceert een ideaal klimaat voor het verbouwen van druiven, warm overdag en temperaturen die 's nachts enorm afkoelen. Het regenseizoen in juli en augustus biedt voor de druivenstokken genoeg water om het jaar door te komen.

Tien Sonoita wijnbouwers zijn genesteld tussen schilderachtige bergketens en glooiende graslanden met terreinen die zeer divers zijn van samenstelling.
Naast de Sangiovese hebben ze ook nog andere druivensoorten aangeplant. Je vind er Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sauvignon Blanc en Pinot Noir.

De wijnstokken staan het merendeel tegen de heuvel aan om ze te beschermen tegen harde wind en vorst. Het is op die hoogte niet makkelijk om druiven te telen. Druppelirrigatie wordt ook toegepast, het water wordt uit de grond opgepompt uit grote diepte om de wijnstokken te verwennen met wat vocht.


Reacties