Doorgaan naar hoofdcontent

Meedoen

In het hart van het prestigieuze wijngaarden van de Sauternes zal zaterdag de 4 juni 2011 de 1e Marathon van de Sauternes worden gehouden.
Tussen Chateau Guiraud en het kasteel Filhot wordt de afstand van 42.195 km gelopen, ondertussen kan je genieten van alle wijngaarden en chateaux's in de dorpen Barsac, Sauternes en Pujols-sur-Ciron. Bij kilometerpaaltje 39 kom je Chateau d'Yquem tegen. Dit is het duurste en beste wat de Sauternes kan bieden. In goede jaren kan je voor een flesje van dit gele vocht al snel een eurootje of 300 neerleggen. Of je veel oog hebt voor dit chateau ligt geheel aan je conditie.

Het sportevenement is natuurlijk ook een grote commercie om die zoete witte wijnen aan de man te brengen, maar voor de liefhebbers maakt het allemaal niet uit.

Voor de geïnteresseerden hier wat info omtrent het evenement:
- De datum: zaterdag 4 juni 2011
- Afstand 42.195 km
- Aantal sporter die mee kunnen doen ligt op 800 tot de 1,000
- Startbewijs ligt op 40 euro, maar dan moet je je wel voor 31 maart a.s. aanmelden.

De festiviteiten duren twee dagen en de marathon maar natuurlijk een dag. Daaromheen kan je aan meerdere dingen meedoen.
Er zijn proeverijen op de chateau's die je onderweg tegenkomt tijdens de race. Er is een muzikale omlijsting.

Andere festiviteiten voor en na de race zullen er ook zijn voor de deelnemers, o.a. een Pasta-Party op vrijdagavond en je krijgt een maaltijd na de race op zaterdag.

De Pasta-Party wordt op vrijdag 3 juni gehouden aan de vooravond van de race, dit om de broodnodige koolhydraten op te doen

Maar waar het om gaat is natuurlijk dit: elke deelnemer krijgt een mooie zoete Sauternes, en daar doe je het eigenlijk om. Ook krijg je een T-shirt van het evenement en een medaille maar dit is van ondergeschikt belang.


Reacties