Doorgaan naar hoofdcontent

Walla Walla

Ter ere van President's Day zijn een paar opmerkelijke wijnen geschonken omtrent de 'Walla Walla Harvest Foods' en het zijn wijnen geworden met een Amerikaans tintje. Dit alles ter gelegenheid van het staatsdiner met de Chinese president Hu Jintao.

Voor jullie wijnliefhebbers die niet weten wat Walla Wall is, is hier een uiteenzetting. Het is niet de mooie vrouw in de Asterix en Obelix verhalen, maar een wijndistrict in de staat Washington in Amerika.

Een van de aanbevolen wijngaarden werd Long Shadows Vintners, dat is een een van de wijnen die gekozen werd voor het diner. Het was een 2008 Leap Botrytis Riesling, een dessertwijn die ongeveer $ 50 per fles kost.
Het personeel bij Long Shadows wist niet eens dat de Riesling gekozen werd tot het de media bereikte.
"Daniel Shanks, staflid van het Witte Huis, was een paar keer in Walla Walla geweest en heeft de wijnen uitgezocht. De wijnen representeren het grote Amerika goed", zegt Jeff Capps, manager van het wijnbedrijf.

Tijdens het hoofdgerecht werd een 2005 Quilceda Creek Cabernet geserveerd, gemaakt in Snohomish en die kost ongeveer $ 250 per fles.

Mede omtrent dit evenement, oftewel staatsdiner zijn de wijnen niet meer aan te slepen.

Reacties