Doorgaan naar hoofdcontent

Antiradioactieve wijn

Hier in Nederland zullen we er niet zo snel mee te maken krijgen. Maar toch... wij hebben Borssele en daar zijn ook een paar dingen uitgekomen die in het verleden zijn gebeurd.
Dan een nucleaire aanval misschien? Wij zitten in NAVO verband en dan nog wel midden in het grote Europa. Je kan het in ieder geval voor zijn.

Volgens het laatste onderzoek kan rode wijn - samen met de vele andere geclaimde voordelen - u ook beschermen tegen blootstelling aan straling.
Een team van de Universiteit van Pittsburgh's School of Medicine heeft ontdekt dat resveratrol, de natuurlijke anti-oxidant in rode wijn, cellen kan beschermen tegen de schade veroorzaakt door straling.
In experimenten met muizen hebben de wetenschappers ontdekt dat resveratrol, dat in combinatie met de chemische acetyl en dan nog toegediend vóór de blootstelling aan straling de cellen kan beschermen en de dood zelfs voorkomen.

De resultaten moeten nog worden gepresenteerd aan de American Society for Therapeutic Radiology and Oncology. Dat zou kunnen leiden tot medicijnen om radioactieve vergiftiging tegen te gaan.

Reacties