Doorgaan naar hoofdcontent

Jacob's Creek vervalsingen

Een Australische wijnhuis ligt onder vuur na meldingen van vervalste wijn die geëtiketteerd is als Jacob's Creek. In diverse winkels zijn de flessen tegengekomen in Engeland.
Pernod Ricard Nederland heeft bevestigd dat ze met lokale politie samenwerken om het onderzoek te bespoedigen, de politie is aan het werk om bij onafhankelijke winkels de onderste steen boven te krijgen.

"Dit is alleen het geval voor het Verenigd Koninkrijk en er zijn geen meldingen binnengekomen in de Australische markt," aldus een woordvoerder van  Pernod Ricard.
"Deze vervalsingen lijken in de verste verte niet op de echte Jacob's Creek, qua verpakking en smaak zijn deze wijnen van zeer lage kwaliteit", gaat hij verder.
"Onze tests op de monsters hebben uitgewezen dat het niet schadelijk is voor de gezondheid."

De Adelaide Advertiser heeft gemeld dat er invallen zijn geweest door de politie in Londen en er zijn honderden vervalste wijnen aan het licht gekomen. Om precies te zijn, zijn er 340 flessen in beslag genomen in 19 verschillende winkels de afgelopen weken.

Jacob's Creek is een bekend Australische wijnmerk – die voor het eerst is uitgebracht in 1976 - vernoemd naar een waterweg in de Barossa Valley in Zuid-Australië.

Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle exportprodukten van Australië en is verkrijgbaar in tientallen landen over de hele wereld.

Reacties