Doorgaan naar hoofdcontent

Minder suikers in de Moët & Chandon

Moët & Chandon wil het suikergehalte, wat overblijft na de gisting, verlagen naar 9 gram per liter. Het is nu 12 gram per liter, dit is een behoorlijk verlaging. Dit is in ieder geval de mening van keldermeester Benoît Gouez.
De Prestige Cuvee van
Moët & Chandon, de Brut Imperial zal er zeker snel aan moeten geloven.
Dit is het gevolg van de opwarming van de aarde. De laatste jaren is de druivenpluk door het mooie weer steeds meer naar voren geschoven. Het is natuurijk niet alleen de druivenpluk, maar ook ecologische wijnbouw en moderne wijnbouw (wat betekend dat ze de druiven in mooie nazomers langer aan de druivenstok laten hangen).

Het is een maatregel om de complexiteit van de wijnen te behouden. Teveel suikers in de champagne kan de wijn te log doen overkomen en er komen te weining smaakindrukken vrij.


Reacties