Doorgaan naar hoofdcontent

Engelse Wijnweek in voorbereiding

Wijngaarden in heel Engeland maken zich klaar voor de Engelse wijnweek, die loopt van 28 mei tot 5 juni.

In Londen zijn een aantal restaurants, waaronder Bumpkin, gevestigd in Notting Hill en South Kensington die de Wijnweek willen uitbreiden tot 30 juni. Het is dan alleen geen Wijnweek meer, maar het bevordert wel de verkoop van de Engelse wijnen.

Penny Black op Chelsea Fulham Road is bezig met het opstellen van een seizoensgebonden twee- of drie-gangen lunch en een vier-gangen diner. Elke lunch of diner wordt gecombineerd met een Engelse wijn.
De Mercure Hotel groep bieden gasten een gratis glas van een lokaal geproduceerde Engels wijn bij het diner. Ook kan je je inschrijven voor een masterclass op 2 juni met lokale Engels wijnproducenten.

The Wine Pantry, een winkel gespecialiseerd in Engelse wijnen, kazen en vleeswaren, opent speciaal een nieuwe winkel in het Londense Borough Market ten behoeve van de Engelse Wijnweek.
Wijngaarden bieden een scala aan attracties, speciale aanbiedingen en proeverijen aan. Sharpham Winery in Devon (www.sharpham.com) heeft een expositie met lokale kunstenaars. Ook lanceren ze dan de Rose 2009, een blend van Pinot Blanc en Pinot Noir.

Andere wijnwinkels en wijnbedrijven doen ook een duit in het zakje.
Een volledige lijst van wat er te doen is, is te vinden op www.englishweek.co.uk

Reacties