Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Concours voor Champagneambassadeurs

Het is de zevende keer dat de competitie van het Europese Concours voor Champagneambassadeurs plaatsvindt. Dit jaar is het thema '3 druivenrassen voor 1 terroir, de kunst van de assemblage van champagne'.

Lesgeven
De wedstrijd is bedoeld voor sommeliers, wijndocenten en wijnschrijvers die zich beroepsmatig bezig houden met lesgeven over wijnen aan toekomstige sommeliers, docenten en consumenten.
Dit kan op een hotelschool zijn maar ook op een privéschool, -instituut, opleidingscentrum, wijnadviesbureau of wijnclub.

Finalisten
De strijd om de titel wordt gehouden in de 8 Europese landen waar het Comité Champagne vertegenwoordigd is: Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Zwitserland en Spanje. Kandidaten die zich inschrijven presenteren zich in september voor een Nederlandse jury.
Alle internationale finalisten worden vervolgens een week lang ontvangen bij diverse Champagne-huizen en -boeren waar zij het proces en de knowhow verder kunnen ontdekken.

Data
De Nederlandse selectie wordt gehouden op donderdag 8 september in Amsterdam. De winnaar gaat naar de finaleweek in Frankrijk van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober. De Europese finale wedstrijd vindt hier plaats op donderdag 13 oktober en het uitreiken van de prijs is op vrijdag 14 oktober.
De winnaar ontvangt tijdens het galadiner de award 'Grand Prix Européen du Meilleur Formateur en vin de Champagne 2011'. Daarnaast krijgen nog 2 kandidaten de titel 'Prix Special du Jury 2011' en 'Prix Special du Comité Champagne'.

Inschrijven voor de wedstrijd kan tot en met vrijdag 8 juli.


Bron: www.horecaentree.nl

Reacties