Doorgaan naar hoofdcontent

Gonzalez Byass verdubbelt productie van nieuwe sherry

Gonzalez Byass heeft de productie verdubbeld voor de herlancering van haar Tio Pepe En Rama, een goede sherry in een kwakkelende sector.

Tio Pepe En Rama is een fino sherry gemaakt van ongefilterde sherry die gemaakt wordt als de flor op zijn dikst is. Dit gebeurt in het tweede jaar van productie. Dit geheel wordt afgemaakt door te bottelen zonder conserveringsmiddelen, maar dan moet de sherry wel binnen drie maanden na het bottelen gedronken worden.

'We willen dat je het proeft zoals je eigenlijk uit het vat rechtstreeks proeft", zegt marketing directeur Jeremy Rockett.
De leidinggevenden van Gonzalez Byass hebben hoge verwachtingen van de Tio Pepe En Rama, daarom hebben ze de productie opgeschroefd naar 5000 flessen per jaar. De tapas bars schieten als paddenstoelen uit de grond en de vraag naar sherry is in dit soort zaken zeer groot.

Londen heeft in de afgelopen 12 maanden vier nieuwe sherry bars zien opengaan: Bar Pepito in King's Cross, Capote y Toros in Knightsbridge, Morito in het centrum van Londen en binnenkort opent Jose Pizarro in Bermondsey ook zijn deuren.

Hoe het gaat met de sherry consumptie in Nederland valt niet te raden, het is te hopen voor de sherry industrie dat het hier ook gaat lukken.

Reacties