Doorgaan naar hoofdcontent

Grootse fondenswerving in Napa

De Cystic Fibrosis Foundation's Culinary Evening Culinaire (wat een mond vol) heeft samen met California Winemasters weer een culinair avondje georganiseerd met een wijnproeverij.

Er was ook een fondsenwerving (in de vorm van een wijnveiling) en tal van wijnhuizen en restaurants hebben hieraan bijgedragen. Er kwamen 125 gasten toegestroomd in een hotel in West Hollywood in Californië. Dit jaar was het geheel uitverkocht en de 1400 kaartjes gingen ook grif over de toonbank. Het geheel bracht bijna 1,7 miljoen Amerikaanse dollars op en het was een groot succes.
De medewerkers van het evenement zijn de oprichter en co-voorzitter Allen Balik, zijn vrouw Barbara is directeur van de Cystic Fifrosis Foundation (een stichting die bewoners van Napa probeert te enthousiasmeren met de wijnindustrie). Katherine Caulfield is de event-manager en Jacquelin Sonderling is er voor de logistiek. Beth Smith coördineerde de meer dan 200 vrijwilligers die ook meededen aan het evenement.
De wijnveiling was zo uitgebreid, dat het was onderverdeeld in zes categorieën. De categorieën waren lifestyle, reizen en typen wijn. Er deden ook 45 chef-koks aan mee en ook 70 Californische wijnhuizen.

De duurste wijnen die waren geschonken voor het evenement waren een 2007 Gemstone ($ 165), 2008 Morlet Family Passionnement ($ 195) en de 2006 Peter Michael Les Pavots ($ 160). En laten we ook niet vergeten, een Domaine de la Romanee Conti – La Tache. Die ging weg voor 15.000 Amerikaanse dollar en was de duurste wijn die die avond geveild werd.

Reacties