Doorgaan naar hoofdcontent

Eten bij Obama

De Obama's speelden gastheer voor Angela Merkel en haar Duitse delegatie en organiseerden een "State Dinner".

Een "State Dinner" is een staatsdiner voor hoge gasten. In mijn hoofd gaat dan zo om: wat eten ze zoal? en wat drinken ze erbij?.

Alles is onbespoten en komt hoofdzakelijk uit de moestuin van het Witte Huis.

Hermann J. Wiemer, die maakt een zeer mooie droge riesling: die zou goed gaan met de salade. Een jonge en fruitige pinot noir met tonijn, misschien een 2008 uit Oregon? Misschien zelfs een mooie rose, zoals Hamacher of Copain? En voor de biefstuk, ook al is het een staatsdiner, misschien een binnenlandse Dornfelder of Blaufrankisch? Een Ernie Draai's Riesling, zoals Eroica, is misschien een goede manier om de maaltijd te sluiten zijn.



De Staatsdiner menukaart.

Witte Huis Tuin salade met fijne kruiden
Witte Huis Honey Gastrique

* * *

Tartaar van tonijn met roggebrood
Ingemaakte jonge wortelen en mosterdzaadolie
Voorjaars Erwtensalade
Plakjes ham met stukjes gember

* * *

Petite Filet met Maryland Crab Ravioli

Wild Ramp aardappelpuree

* * *

Appelstrudel
Gouden rozijnen met slagroom

* * *

Een Amerikaanse wijn zal worden gecombineerd met elke gang.


Jammer genoeg is er geen wijnlijst, deze werd geheim gehouden.

Martin

Reacties