Doorgaan naar hoofdcontent

Geur TV voor wijnliefhebbers

Elektronica gigant Samsung en de universiteit van Californië zijn in een vergevorderd stadium van ontwikkeling van geurtelevisie. het gaat daarbij om een module achterop een televisie, smartphone, pc en/of tablet, waarin honderd geuren zitten. Die zijn weer goed voor tienduizend verschillende geurcombinaties. De geuren worden synchroon met beeld geactiveerd. Bij voorbeeld als een pizza op de buis verschijnt, komt tegelijkertijd de geur vrij van gebakken brood, tomatensaus en gesmolten kaas, meld het bericht in de courant.

Vooral de vele kookprogramma's kunnen er hun voordeel meedoen. Maar het meeste commerciële gewin wordt verwacht van tv reclames over voedselproducten. Wanneer Samsung met zijn eerste geur-tv op de markt wil komen is nog niet bekend.

Een ontwikkeling die ook zeer interessant kan zijn voor de wijnbrache, met al haar wijnomschrijvingen, geur en smaak eigenschappen! Ik zie het wel voor me... Even via de webshop een mooi doos wijn bestellen, eerst even ruiken waarnaar deze eigenlijk smaakt!

Bron: http://wijntraining-online.nl/

Reacties