Doorgaan naar hoofdcontent

Wijn en erotiek

In een wijncultuur die geobsedeerd is met het idee van koppelen, is het toch vreemd dat maar weinig mensen de koppeling van een glas wijn maken met: seks, ja seks.

Vergeet gegrild vlees en Zinfandel, oesters en champagne, de beste combinatie die ik ken is een fles sensueel rood of magisch wit en huid-op-huid contact.

Dit is de vermoedelijke reden waarom de CEO van Taittinger Champagne onlangs tijdens een persconferentie zei dat de belangrijkste concurrent van Champagne niet de goedkope Californische mousserende wijn is maar Viagra. Misschien had hij iets teveel van zijn eigen champagne genipt toe hij het zei, dat weet ik niet, misschien een beetje rancune.

Een leuke uitspraak is: Wijn smaakt goed op je lippen, maar het smaakt beter op de lippen van je partner (jammer genoeg niet van onze Kim, maar van mezelf).
Als het gaat om wijn en seks, maar ik ben stevig in voor de seks categorie, maar ik heb nog nooit geklaagd over een goed gekoeld glaasje champagne achteraf.

Wijn en seks is dus een stuk makkelijker dan wijn en eten, dankzij de veelzijdige aard van seks. Het gaat goed met zowat elke wijn, op voorwaarde dat de wijn wordt geserveerd op de juiste temperatuur.


Martin

Reacties