Doorgaan naar hoofdcontent

Cursussen van Edwin Raben over Wijn & Spijs

De bekende Nederlandse Sommelier Edwin Raben start in september met een basiscursus Wijn & Spijs. In oktober geeft hij – ook in Arnhem – een vervolgcursus. De tot vier keer toe als beste sommelier van Nederland bekroonde Raben doet dat nadrukkelijk ook voor horecapersoneel.
Raben werkte bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive, De Zwethheul, Landgoed Wolslaar en De Echoput. Nu is hij 's lands eerste online sommelier, met zijn bedrijf Edwines.

Wijnkennis op basisniveau is voor de basiscursus een vereiste. Dat wil zeggen dat de deelnemers – naast horecamensen ook hobbykoks en enthousiaste wijnliefhebbers – kennis hebben van vinificatie en de belangrijkste druivenrassen uit elkaar kunnen houden en daarvan de kenmerken kennen.
Er zijn vier cursusdata gepland: 29 september, 10 november, 24 november en 15 december. Iedere avond heeft een eigen thema. Klosses boek 'Het proefboek, de essentie van smaak' wordt aanbevolen als basisliteratuur. Kosten: € 295,- per persoon.

Op 13 oktober, 17 november en 8 december houdt Edwin Raben ook nog de vervolgcursus 'Wijn & Spijscursus niveau 2', voor mensen die de basiscursus al eerder hebben gevolgd. Voor € 225,- per persoon komen cursisten meer te weten over proeven en combineren, met extra aandacht voor de Nederlandse keuken (stamppotten) en het kerstmenu.

Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl.

Reacties