Doorgaan naar hoofdcontent

Twaalf vrouwelijke wijnmakers maken een kalender

Twaalf vrouwelijke wijnmakers uit Oostenrijk maken een erotische kalender. Het idee erachter is de wijnbouw meer een gezicht te geven. Het creëren van bewustzijn en sexyness, zei de redacteur van de jonge wijnmakerskalender 2012, Ellen Ledermüller-Reiner.

De vrouwen hadden verschillende redenen om toe te treden in de kalendershoot: De ouders van de 18-jarige Cornelia, zij werkt parttime in een wijnmakerij en wijngaard, vertelden haar nog dat ze het niet moest doen. Ook haar vrienden waren niet zo enthousiast. Ze staat garant voor de maand augustus, met een sexy jurkje. Ze is in augustus jarig en deed het ook voor haar vriendje, zei het meisje uit Leutschach.

Stefanie had een speciaal kerstcadeau voor haar familie en dat was dus een kalendershoot. "Ik heb alles gegeven op kerstavond en haar familie vond het eigenlijk wel een leuk idee. De 23-jarige heeft een eigen wijnmakerij en werkt daar full-time. Naakt wilde ze niet op de kalender, maar ik heb nu evenveel aan als wanneer ik op het strand lig.

De 21-jarige Carina deed het ook voor haar vriend. Zijn zus had drie jaar geleden ook zoiets meegemaakt. Carina werkt ook full-time in een wijnmakerij in Nieder-Oostenrijk en vindt wijn het belangrijkste in haar leven.

Een video vind je hier.

Reacties

Een reactie posten