Doorgaan naar hoofdcontent

GEPROEFD! Wijndomein de Koen Rosé 2010


Weet u het nog? Op 16 juli hebben twee wijngekken een interessante rondleiding gehad op het Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude. Na afloop van de rondleiding hebben wij enkele wijnen geproefd van het domein en van Wijngaard Noordland. Van de geproefde wijnen hebben we een fles meegenomen om deze nog eens in alle rust te kunnen beoordelen. Hier volgt de proefnotitie van de rosé van Wijndomein de Koen:

De kleur heeft een lichte tint van een tomaat en is helder. Hinten van fruit in het bouquet, wat gronderig en aards. Iets chloorachtig.
Een wat bitterig/zurige aanzet op de tong, wat vettig, komt iets gekunsteld over; niet geheel fris. Er zit iets medicinaals in, verder smaakfacetten van groente (sperciebonen). Een duidelijk hoge zuurgraad en een bittere afdronk.

Bovengenoemde conclusie verbaasd mij niet. Ik vond deze wijn tijdens het bezoek in juli al de minste van de vier geproefde wijnen. Volgens de wijnmaker was 2010 een moeilijk jaar. Als je in Nederland een respectabele wijn wil maken, hetgeen heel goed mogelijk is, dan moeten alle omstandigheden mee zitten. In 2010 was dat niet het geval en dat proef je terug in de wijn.


Soms zit het mee, soms zit het tegen.....
Santé, Ed

Reacties