Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnen uit Italië (6)



Beste wijnvrienden en wijnvriendinnen,

We vervolgen de grote wijnreis door Italië. Vandaag als eerste een DOCG-wijn van onder de 5 euro! Verder een heerlijke witte DOC-wijn en tot slot een wat vreemde IGT-wijn met mooi etiket. Laten we snel beginnen:

Vernaccia di San Gimignano 2010 DOCG, producent Terre di Mastri. Deze witte wijn uit Toscane heeft sinds 1993 het DOCG-predikaat. De wijn is gemaakt van de vernacchia-druif. Lichte kleur, een ananas-muskaatneus. In de mond veel fruit, druivig, perziken en ananas, sappig, licht-mousserend, lekker wijntje!

Orvieto Classico 2008 DOC, producent Bigi. Voor de tweede maal een Orvieto uit de regio Umbrië, omdat ik liefhebber ben van dit goedje. Let op de vorm van de fles! Gemaakt van trebbiano, grecchetto, drupeggio, malvasia bianca en verdello. Een licht goudgele kleur. Iets prikkelend op de tong, fris, veel zacht fruit, abrikozen en ananas, rond, een licht zoetje en ook mineralig, redelijk intens. Tjeeh, wat is dit mooi!

Vocante IGT Rosso dell'Umbria, producent Terre de la Custodia. Geen jaargang op het etiket maar wel een afbeelding van een zwaard! Een rode wijn uit de regio Umbrië. Redelijke diepte in de kleur. Op de tong is de eerste aanzet wat droog, een zuurtje en licht gestoofd. Het heeft wel body maar het is wat vlak en boers.

Santé, Ed

Reacties