Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnyoga?


Yoga niet ontspannend genoeg voor je? Probeer het eens met een glas wijn!

• Adem in door je neus en langzaam uitademen, diep stretchen in de brug positie.
• Voel je dat? Ben je ontspannen? Omarmt u het moment? Nee? Waarom sla je geen glas chardonnay achterover om de dingen wat te versnellen.
Je zou je kunnen bewegen in je yoga-outfit, de dag na een zware nacht van drinken om die kater verslaan, maar hoe zit het met drinken terwijl u in uw yoga kleding rondloopt?

We kennen chocolade-yoga, hond-yoga, yoga-foodie en ja, zelfs ganja-yoga (zijn we nog een trendy stijl vergeten? Laat het ons weten). Moeten we verbaasd zijn dat “wijn-yoga” ook een vorm is??

De Toronto Standard schrijft over nog een trendy verschijnsel uit de praktijk, afkomstig uit (waar anders?) California.
De oefening wordt gegeven door instructeurs David Romanelli en Angela Gargano en is bedoeld om "het karakter, de terroir, het verhaal, het klimaat, en de passie die gestopt wordt in het creëren van een fles wijn te onderzoeken". Er zijn nog geen seminars gepland in Canada maar dit jaar kun je deelnemen aan een 90 minuten durende yoga sessie, gevolgd door een wijnproeverij.

De heer en mevrouw Romanelli Gargano hebben sinds 2006 Chianti gecombineerd met een yoga-positie genaamd “downward dogs”. Dit heeft ertoe geleid dat de weg voor anderen werd geplaveid om deze trend te volgen.
Jeff Levin heeft zijn eigen 'Detox en Retox "praktijk in Californië en Oregon. De praktijk combineert hatha-yoga met wijnproeverijen.
Sadie Nardini’s praktijkprogramma (nog een voorbeeld) is verpakt in een juli-retraite in Toscane, waar de naar genot zoekende yogi's zich overgeven aan sightseeing, extravagante maaltijden en wijnmakerij tours ... maar ook dagelijks yogalessen.

Er is zelfs de “Spirit”: een combinatie van een wijn lounge en een yoga studio in het oosten van Toronto. U kunt uw hatha-yoga beoefenen en daarna genieten van een glas wijn (de combo kost u 19,99 dollar).

Wat denk je? De voorstanders zeggen dat yoga een perfect paar vormt met wijn aangezien beide zorgen voor een sierlijke veroudering? Of vertroebeld de alcohol het zuivere doel van de yoga-beoefening ? We zouden het moeten checken, maar wij kunnen ons geen verwijzingen herinneren naar”pinot gris” in het hoofdstuk van de Bhagavad Gita op yoga.


It's all in the wine...
Santé, Ed

Reacties