Doorgaan naar hoofdcontent

Chateau Lafite Rothschild vestigt een recordprijs op de Hong Kong veiling


Een collectie van 300 flessen Chateau Lafite Rothschild is verkocht voor bijna 540.000 dollar in Hong Kong. Aldaar is ook de recordprijs betaald voor een enkele fles.

De collectie bestond uit diverse flessen van de jaren 1981-2005 en werd afgeslagen op HK $ 4,2 miljoen (539.250 dollar). Dit gebeurde bij een wijnveiling van Christie’s.

De prijzen voor Chateau Lafite Rothschild zijn, naar verluidt, maar liefst twaalf keer over de kop gegaan in de afgelopen decennium. De flessen gaan naar rijke Chinese kopers.

Veilingmeester Acker Merrall & Condit vertelde dat in mei van dit jaar er nog een record was gevestigd met de verkoop van twee kisten 1988 DRC Romanee-Conti voor bijna 107.000 dollar per stuk.

In verband met de snel groeiende aantal Chinese miljonairs is de veiling van Hong Kong nu de op twee na grootse veiling van de wereld. Hong Kong moet alleen New York en London voor laten gaan.

De Chinezen op het grote vasteland zijn de kopers die regelmatig op de veiling hun slag slaan. Zij kopen niet alleen wijn, maar ook kunst en juwelen.

HIER nog een filmpje waarom Chinezen wijn kopen.

Proef smakelijkkk...
Chris

Reacties