Doorgaan naar hoofdcontent

Marlborough wijnen scoren!


Vier Marlborough wijnen (uit het verre Nieuw-Zeeland) wonnen trofeeën op de “New Zealand International Wine Show”.
De winnende wijnen werden bekendgemaakt tijdens het awards diner in Auckland's Crowne Plaza Hotel.
Whitehaven Marlborough Chardonnay 2009 won de trofee voor de beste commerciële witte wijn, Maui Sauvignon Blanc Marlborough 2011 won de prijs voor de beste Sauvignon Blanc, Distant Land Marlborough Gewürztraminer 2010 werd als beste Gewürztraminer beoordeeld en Forrest Estate Marlborough Riesling 2009, een door edele rotting aangetaste wijn, mocht zich kronen tot zoete-wijn kampioen.

De wijnen uit Marlborough wonnen in totaal 56 gouden medailles, waaronder dertien van de in totaal vijftien te verdelen medailles voor de Sauvignon Blanc. Vijftien gouden voor de Pinot Noir, tien voor de Pinot Gris, zeven voor Riesling, zes voor de Chardonnay, drie voor de Gewürztraminer, één voor zoete wijn en één voor mousserende wijn.

De omvangrijke (volledige) lijst met medaillewinnaars kun je vinden op: http://www.stuff.co.nz/marlborough-express/news/5566136/Marlborough-wines-triumph



Mijn (proef)ervaring is dat er schitterend mooie “grassige” en intense sauvignon-blancs en opmerkelijk goede pinot-noirs uit Nieuw-Zeeland komen. Een wijnland om te blijven ontdekken! Een nadeel is dat de prijzen van de wijnen zich vaak op een stevig niveau bevinden.

Santé, Ed

Reacties