Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnmaker doodgereden door dronken man

Een man uit Ruckersville is veroordeeld voor doodslag van de lokale wijnmaker Daniel Neumeister.

Ruckersville ligt in Virginia, USA en is een klein wijnstadje met 1141 inwoners.
William Thomas Thompson werd veroordeeld tot tien jaar voor doodslag als gevolg van het doodrijden van wijnmaker Daniel Neumeister. De wijnmaker werkte op White Hall Vineyards.
De beschuldigde had zoveel gedronken dat hij de auto van de wijnmaker totaal over het hoofd had gezien, Neumeister zat samen met een vriend in de auto en die werd helemaal totalloss gereden. De maximumstraf die de officier van justitie dan ook eiste was 10 jaar maar de rechter besloot dat dood door schuld niet kon worden bewezen. Hij veroordeelde de man tot drie jaar gevangenisstraf. 
Thompson had 0.11 promille alcohol op en dat is in de USA toch veel te veel.

Deze maand zou Neumeister twee jaar getrouwd zijn met zijn vrouw Adrian. In een brief die werd voorgelezen door Adrian haar 31-jarige zus was te lezen: "Ik zal mijn beste vriend nooit meer zien. Nooit zal ik hem nog met onze kinderen zien spelen en ik zal hem ook nooit meer mooie wijn zien maken."

Vrienden en familie van overleden mannen vonden het ronduit belachelijk toen Thompson zijn straf werd voorgelezen. Samen met de gevangenisstraf, moet hij ook voor onbepaalde tijd de Anonieme Alcoholisten bijeenkomsten bijwonen. De rechter deed de eis van 2.500 dollar boete ook van de hand, hij beargumenteerde het met: "dat het alleen maar een extra straf is voor de familie Thompson."

Thompson pleitte in april al schuldig en zei verantwoordelijk te zijn voor de autocrash die in oktober 2010 al plaatsvond. De politieonderzoekers ontdekten een lege fles Jack Daniels en ze wisten ook waar Thompson de whisky gekocht had die ochtend van de crash.
Alleen zegt de advocaat John Zug dat Thompson helemaal geen alcoholprobleem heeft. "Dit is echt iemand die geen opname behoeft of een AA bijeenkomst moet bijwonen. Hij zei ook dat het een toevallige samenloop van omstandigheden was dat hij dronken achter het stuur zat.

Thompson hield een hersentrauma over van de crash en heeft nog steeds moeite met het verwerken van het ongeval. Zijn vrouw zegt dat haar echtgenoot niet meer dezelfde is sinds die dag in oktober. Thompson heeft wel in de rechtszaal een verklaring voorgelezen dat hij zijn spijt betuigd voor zijn daad.

Martin

Reacties