Doorgaan naar hoofdcontent

Wine Experience met najaars- en feestwijnen

In Haarlem is zondag 2 en maandag 3 oktober het evenement Wine Experience met als thema de najaars- en feestwijnen.

Met de 2 eventdagen mikt organisator Wine Events op verschillende doelgroepen: de zondag is bestemd voor consumenten, de maandag voor iedereen die beroepsmatig met wijn te maken heeft. Deze vakdag is een nieuwe toevoeging aan het evenement dat eerder plaatsvond in Amsterdam.

Enkele bekende mensen uit de wijnwereld hebben zich verbonden aan dit event. Het zijn onder andere Harold Hamersma, Onno Kleyn, Robert Verwey en Frank Smulders.

Masterclasses
"De Wine Experience is een wijnevenement dat verder gaat dan een gemiddelde wijnproeverij", zeggen Corria Houthuizen en Jan Rutten van de organisatie. "Het programma staat bol van de activiteiten zoals lezingen, wijn-spijsworkshops, masterclasses, wijnveilingen en presentaties van bekende wijnschrijvers."

"Natuurlijk blijft het niet alleen bij kijken en luisteren. Met tientallen standhouders en meer dan 300 verschillende wijnen kan de bezoeker veel proeven. Ook zijn er allerlei stands met kaas, worst, olijfolie en delicatessen."

Najaarsseizoen
Het evenement richt zich op het najaarsseizoen, als opmaat naar de culinaire feestdagen. De nadruk lig op wijnen met volle, rijke smaken en natuurlijk sprankelende wijnen zoals champagnes, cava's en prosecco's.

Tickets
Tickets voor professionals kosten 15,00 aan de kassa en 10 euro in de voorverkoop.

Bron: Horeca Entree

Reacties