Doorgaan naar hoofdcontent



Perescuma Tinto 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal
Wijngebied Alentejano laat zien wat het in huis heeft met deze rode wijn! Deze blend is gemaakt uit de volgende druivensoorten: de bekendste druif is wel de Cabernet Sauvignon. Daarnaast zit er Syrah, Alicante Bouschet en Arogonez in de fles. … Continue reading → The post Perescuma Tinto 2011, Vinho Regional Alentejano, Portugal appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Ed Huijzer / 2h 


Waar zijn alle wijnkurken gebleven?
Al jarenlang worden ze gespaard… Wijnkurken…! Onze wijnvriend Andre Koopman van Limmen Ludiek heeft destijds aan ons van Wijngekken.nl gevraagd of wij aandacht wilden geven aan hun nieuwste en meest grootste project 2015: "het kurkenmozaïek van bekende Nederlanders…" Daar hebben … Continue reading → The post Waar zijn alle wijnkurken gebleven? appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Chris Kuhlman / 17h 
Mrs. Chardonnay 2014, IGP Pays d'Oc, Frankrijk
Mr. Merlot heeft een vrouw en zij heet…. Mrs. Chardonnay! Wijngek Ed heeft de mannelijk variant, mr. Merlot, geproefd (KLIK HIER) en aan mij de taak om de echtgenote eens flink onder handen te nemen… Baarsma Wines, is één van … Continue reading → The post Mrs. Chardonnay 2014, IGP Pays d'Oc, Frankrijk appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Chris Kuhlman / 23h 


In de lente begint de wijngaard te leven
De winter was mild, maar koud genoeg om de druivenranken een beetje koest te houden. Uiteindelijk bleek de natuur een week of wat voor te liggen op een gemiddeld schema, zoals onze weerprofeten het voorschotelen. Wat mij betreft ligt het … Continue reading → The post In de lente begint de wijngaard te leven appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Martin Kuhlman / 1d 
Via Latina, Branco 2014, Vinho Verde, Portugal
Een frisse witte wijn uit het noorden van Portugal. Het noorden van Portugal, vaak mooi weer, maar het kan er ook heel koel zijn. De Atlantische Oceaan brengt koude winden en veel buien naar het noorden van Portugal. Daar in … Continue reading → The post Via Latina, Branco 2014, Vinho Verde, Portugal appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Martin Kuhlman / 


Mr. Merlot 2014, IGP Pays D'Oc, Frankrijk
Het vrolijke etiket is gelijk iets wat in het oog springt bij deze Mr. Merlot. Zo'n etiket valt goed op in de schappen, zullen de ontwerpers gedacht hebben. Een druivenstampende corpulente man met een alpino-petje op en een fles wijn … Continue reading → The post Mr. Merlot 2014, IGP Pays D'Oc, Frankrijk appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Ed Huijzer / 


De meest spectaculaire wijnwinkels ter wereld! Montreal
Voor de vierde wijnwinkel uit deze serie gaan we naar Canada, oftewel Montreal. Sid Lee Architecture heeft het high-end vlaggenschip van Société des Alcools du Québec (SAQ) opnieuw ontworpen. Sid Lee heeft aan het concept gewerkt en zijn ideeën opgedaan … Continue reading → The post De meest spectaculaire wijnwinkels ter wereld! Montreal appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Chris Kuhlman / 
Ripassa Zenato 2011, DOC Valpolicella Ripasso, Italië
Ripasso, de 'lichter' variant van de Amaronewijnen… Ripasso, wat is dat eigenlijk? Letterlijk betekent ripasso: gepasseerd! De basis Valpolicella wordt opnieuw gefermenteerd door de uitgeperste schillen van de Amarone toe te voegen, nadat deze zijn uitgedroogd en gefermenteerd volgens het … Continue reading → The post Ripassa Zenato 2011, DOC Valpolicella Ripasso, Italië appeared first on 3 Wijnge
by Chris Kuhlman / 


Fazi Battaglia 2012, Sangiovese, Marche, IGT Italië
De sangiovese uit het hete Marche. Le Marche oftewel De Marken. Gelegen aan de Adriatische Zee aan de oostkant van Italië. De zomer is in Le Marche heet, zeer heet en het is er droog. Te koop bij de Mitra … Continue reading → The post Fazi Battaglia 2012, Sangiovese, Marche, IGT Italië appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Martin Kuhlman / 
Column – Karen Haanstra – klaar voor de korte broek
De lente is in het zuiden van Frankrijk allang begonnen, wijnboerin Karen bericht hierover. De groei zit er goed in. Per dag zie je de twijgen groter worden. Vooral de Marselan, de jongste aanplant, heeft grootse plannen voor de oogst. … Continue reading → The post Column – Karen Haanstra – klaar voor de korte broek appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Ed Huijzer / 
La Femme Élégante Merlot 2014, Vin de France
Een Merlotwijn uit geheel Frankrijk. Geleverd door de groothandel Group LFE en bestemd voor de horeca. Het is dus onbekend hoeveel een dergelijke wijn moet kosten. Met dit in het achterhoofd en een alcoholpercentage van 13% schroeven we de schroefdop … Continue reading → The post La Femme Élégante Merlot 2014, Vin de France appeared first on 3 Wijngekken die dol zijn op wijn !.
by Chris Kuhlman / 


De Nationale Slijtersbon is failliet
De Nationale Slijtersbon B.V. is failliet verklaard. De Haagse rechtbank heeft dit vonnis uitgesproken. Al tijden waren er geruchten en winkeliers weigerden dan ook om de overgebleven slijtersbonnen in te zilveren. De Consumentenbond heeft met de samenwerkende Nederlandse slijters afgesproken … Continue reading → The post De Nationale Slijtersbon is failliet appeared first on 3 Wijngekken die dol
by Martin Kuhlman / 
Champagnehuis Taittinger, een mooi huis in de champagne
In het champagnegebied heb je veel mooie wijnhuizen, een van de mooiste is Taittinger. Over Taittinger Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door … Continue reading → The post Champagnehuis Taittinger, een mooi huis in de champagne appeared first on 3 Wijngekken die dol zij
by Martin Kuhlman / 

Reacties