Doorgaan naar hoofdcontent

LePlan-Vermeersch GP-Merlot

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019

De kleur van deze Merlotwijn is duidelijk jong. Jong paarsig/rood over de tong met een warme rode rand. De diepte is donker. Jeugdige volle kleur. (2,8)
In de neus laat deze LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 jeugdig fruit los. Framboosfruit met zwarte bessen die over het algemeen redelijk zoet en rijp overkomt. Zelfs tot snoepjesniveau. Restsuikers dus. De neus komt redelijk goed los. (2,9)
Op de tong laat deze rode wijn ook dezelfde fruittonen zien die in de neus los kwamen. Framboosfruit met bessenfruit dat zeer rijp overkomt met restsuikers. Licht plakkerig. Wat laurier en wat vijgen. De mid-palate is redelijk, de breedte en diepte zijn matig. Een redelijk goede afdronk die vrij zoetig en fruitig (vooral framboos) overkomt. (5,2)

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 is gemaakt voor de grote markt. Geraffineerd en commercieel gemaakt. Vol in zijn fruit, rond en makkelijk drinkend. Soepel, niet de spierballen van de GT-wijnen. Rijp en vrij zoetig van de restsuikers. Een wijn die je elke dag kan drinken en vrij breed inzetbaar is, dus “Let’s Party!”. (1,9)

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 krijgt een totaal van 12,8 punten

Reacties